Mainos
Mainos

Presidentti palasi Gambiaan vallankaappausyrityksen jälkeen

Länsiafrikkalaisen Gambian presidentti on palannut kotimaahan epäonnistuneen vallankaappausyrityksen jälkeen.

Presidentti Yahya Jammeh oli väkivaltaisuuksien puhjettua yksityisellä vierailulla Dubaissa.

Ryhmä raskaasti aseistautuneita sotilaita hyökkäsi presidentin palatsiin pääkaupunki Banjulissa eilen. Presidentille uskolliset joukot surmasivat kolme kumousyrityksestä epäiltyä.

Presidentti Jammeh, 49, on johtanut Gambiaa kovalla otteella 20 vuotta. Hän kaappasi aikoinaan vallan ja on siitä lähtien tukahduttanut toisinajattelijat. Hän on saanut ihmisoikeusloukkauksistaan kasvavaa kritiikkiä ulkomailta.

Tänä vuonna EU veti pois miljoonien dollarien apupaketin sen jälkeen, kun Jammeh oli allekirjoittanut lain, jonka mukaan homoseksuaalisuudesta voidaan tuomita elinikäiseen vankeuteen.

Epäonnistuneen kumouksen jälkeen maassa onkin herännyt pelko hallinnon mahdollisista kostotoimista.

Pääkaupunki Banjulissa tilanne on tänään ollut rauhallinen mutta jännittynyt. Kaduilla on partioinut paljon poliiseja ja sotilaita. Kaupat ja pankit ovat tänään olleet auki, ja radio- ja televisiolähetykset ovat palanneet normaaliin päiväjärjestykseen.

Gambia on turistein suosiossa varsinkin, kun pohjoisella pallonpuoliskolla on talvi. Esimerkiksi 60 000 brittiä vierailee maassa vuosittain.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme