Mainos
Mainos

Presidenttiehdokas Hillary Clintonin mokat – kääntyvätkö ne häntä vastaan?

Yhdysvaltain presidenttikisaan ilmoittautunut Hillary Clinton joutuu ruotimaan lähitulevaisuudessa enemmän uransa epäonnistumisia ja skandaaleita kuin koskaan aikaisemmin.

Tästä pitävät huolta republikaanit, jotka tekevät kaikkensa kyseenalaistaakseen demokraattien kärkinimen osaamisen ja kyvyt.

"Ministerikauteni pahin tragedia"

Republikaanit ovat hiillostaneet jo useita vuosia Clintonia Benghazin terrori-iskusta, joka tapahtui vuoden 2012 syyskuussa Clintonin toimiessa Yhdysvaltain ulkoministerinä. Clinton itse on luonnehtinut Benghazin iskua ministerikautensa pahimmaksi tragediaksi.

Väkijoukko hyökkäsi Yhdysvaltain Benghazin konsulaattia vastaan Libyassa 11. syyskuuta 2012. Hyökkäyksessä kuoli Yhdysvaltain Libyan suurlähettiläs sekä kolme muuta amerikkalaista lähetystötyöntekijää.

Keskustelua on herättänyt muun muassa lähetystön riittämättömät turvatoimet, joista vastuu kuuluu republikaanien mielestä tuolloin ulkoministerinä toimineelle Clintonille.

Yksityinen sähköpostitili koko ulkoministerikauden

Tänä keväänä kävi ilmi, että Clinton oli käyttänyt omaa sähköpostitiliään ulkoministeriön asioiden hoitamiseen koko nelivuotisen virkakautensa ajan. Viestejä ei myöskään taltioitu ulkoministeriön palvelimille, vaikka laki näin edellyttää.

Republikaanit ovat saaneet jupakasta mainion vaaliaseen Clintonia vastaan. He katsovat, että yksityistä sähköpostia käyttävällä Clintonilla täytyy olla jotain salattavaa.

Kongressin republikaanit ovat vaatineet muun muassa nähtäväkseen ne sähköpostiviestit, joita Clinton on lähettänyt Benghazin iskuun liittyen vuonna 2012.

Whitewater-sotku jätti avoimia kysymyksiä

Whitewater-kiinteistöhankkeesta noussut skandaali seuraa Hillary Clintonia vielä 13 vuotta sen jälkeenkin, kun riippumaton tutkija totesi raportissaan vuonna 2002, etteivät Bill ja Hillary Clinton syyllistyneet tapauksessa rikoksiin.

Clintonien liikekumppani syyllistyi törkeisiin petoksiin Whitewater-rakennusprojektissa Arkansasissa 70- ja 80-luvuilla.

Kuumana kysymyksenä oli se, tiesivätkö Clintonit rikoksista tai osallistuivatko he niihin. Luotettavia todisteita Clintoneita vastaan koskaan ei löytynyt.

Skandaali tahrasi erityisesti Hillary Clintonin mainetta, joka vastasi pitkälti perheen sijoitushankkeista.

Lähteet: CNN, Huffington Post, The Daily Mail, The Guardian

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme