Mainos
Mainos

Presidenttiehdokkaat aloittivat loppukirin Yhdysvalloissa

Yhdysvaltain presidenttiehdokkaat ovat aloittaneet loppukirin ennen tiistain vaaleja.

Republikaanien ehdokas George W. Bush kiertele koko päivän Floridassa, jossa hänen veljensä Jeb on kuvernöörinä. Gore puhuu kolmessa teollisuusosavaltiossa, Pennsylvaniassa, Michiganissa ja Wisconsinissa, ennen kuin jatkaa myöhään illalla maatalousvaltaiseen Iowaan.

Bushin johto demokraattien Al Goresta on kutistunut kahteen prosenttiyksikköön eilen julkaistussa Reutersin ja MSNBC:n mielipidemittauksessa. Bush johtaa siten Gorea prosentein 46-44.

Erilliset mittaukset yhdeksässä avainosavaltiossa osoittavat, että tilanne on täysin arvaamaton. Bush on supistanut Goren johdon yhteen prosenttiyksikköön tärkeässä Floridan osavaltiossa ja mennyt ohi Wisconsinisssa. Gore on puolestaan päässyt tasoihin kotiosavaltiossaan Tennesseessä ja lisännyt niukkaa johtoaan Washingtonin osavaltiossa länsirannikolla.

Presidentti Bill Clinton kampanjoi lauantaina Goren puolesta eri puolilla New Yorkin kaupunkia, mm. mustien ja latinojen asuttamassa Harlemissa.

(STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme