Mainos
Mainos

Presidenttipyrkyri Trump on loukannut melkein kaikkia: "Cher, olet luuseri"

Yhdysvaltain republikaanien presidenttiehdokkaaksi pyrkivä miljardööri Donald Trump on kesän aikana ehtinyt laukoa loukkauksia niin maahanmuuttajia kuin oman puolueen poliitikkojakin kohtaan.

Niiden noin viiden viikon aikana, joina hän on kisannut republikaanien presidenttiehdokkuudesta, Trump on ehtinyt loukata muun muassa meksikolaisia maahanmuuttajia, muita poliitikoita ja jopa puolueensa edellistä presidenttiehdokasta John McCainia.

Möläytyksistä huolimatta 69-vuotias Donald Trump on parhailla paikoilla oman puoleensa presidenttiehdokkuuskilvassa.

Uutistoimisto AFP:n mukaan Trump saa luultavasti paikan elokuun kuudentena päivänä järjestettävästä vaaliväittelystä. Väittelyyn pääsee osallistumaan kymmenen mielipidemittauksissa eniten kannatusta kerännyttä kandidaattia.

Tällä hetkellä Trumpin kannatuslukemat republikaanien presidenttiehdokkaaksi ovat hyvät. 24 prosenttia republikaanien kannattajista pitää Trumpia ykkösehdokkaanaan.

Rinnasti maahanmuuttajat raiskaajiin

Kesäkuun 16. päivä Trump piti puheen, jossa vihjasi meksikolaisten maahanmuuttajien olevan rikollisia. Tapauksesta nousseen kohun jälkeen Trump vielä julkaisi uuden tekstin, jossa selvitti kantaansa.

– Meksikon valtio työntää heille kaikkein epämieluisimmat ihmiset Yhdysvaltoihin. Nämä ihmiset ovat, useissa tapauksissa, rikollisia, huumekauppiaita ja raiskaajia.

– He [meksikolaiset maahanmuuttajat] ovat raiskaajia, ja jotkut, oletettavasti, ovat ihan hyviä ihmisiä, mutta olen keskustellut tästä asiasta rajavartijoiden kanssa ja he ovat kertoneet minulle keitä tänne tulee.

Lausunnon jälkeen lukuisat yritykset, organisaatiot ja yksityishenkilöt ilmoittivat vetäytyvänsä yhteistyöstään Trumpin ja tämän yritysten kanssa.

Loukkasi sotaveteraania

Donald Trump herätti paljon tuohtumusta niin demokraateissa kuin republikaaneissakin vähättelemällä puheessaan sunnuntaina 19. kesäkuuta senaattori McCainin sotakokemuksia.

Trumpin mukaan 78-vuotias McCain ei ole sotasankari, vaan häntä pidetään sankarina vain, koska hän joutui sotavangiksi.   
McCain oli yli viisi vuotta sotavankina Vietnamin sodan aikana, palvellessaan Yhdysvaltain armeijassa lentäjänä. Vankeuden aikana häntä myös kidutettiin.

– Hän [McCain] ei ole sotasankari, töräytti Trump.

Yleisöstä tämä lausahdus nostatti buuauksia, jonka jälkeen Trump selitteli sanomaansa tarkemmin.

– Hän on sotasankari vain sen takia, että hänet vangittiin. Minä pidän ihmisistä, joita ei vangita.

Trump itse ei ole suorittanut asevelvollisuutta.

Kutsui lähes kaikkia idiooteiksi

Yhdysvaltalainen senaattori, republikaani Lindsey Graham kritisoi Trumpin McCain-kommentteja CBS News -uutiskanavan haastattelussa.

– Pysyköön kisassa jos haluaa, kunhan lakkaa käyttäytymästä kuin idiootti, sanoi Graham.

Vastaiskuna Trump kutsui Grahamia idiootiksi ja kerjäläiseksi ja luki ääneen tilaisuudessaan tämän yksityisen puhelinnumeron kaikille.

Toki Graham ei ole ainoa, joka on Trumpin mielestä idiootti. CNN on koostanut kattavan listan ihmisistä, joita Trump on julkisesti nimitellyt idiooteiksi, typeryksiksi tai luusereiksi.

Heidän joukossaan on muun muassa laulaja Cher, jota miljardööri solvasi Twitterissä.

Jos et ole vielä saanut tarpeeksi Trumpin herjoista, voit kokeilla, miten hän haukkuu sinua. Time-lehti on julkaissut netissä solvausgeneraattorin, joka käyttää Trumpin aiempia twiittejä loukkausten luomiseen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme