Mainos
Mainos

Presidenttiehdokas uhoaa tuhoa Muslimiveljeskunnalle

Egyptissä presidenttiehdokas Abdel Fattah al-Sisi sanoi, ettei Muslimiveljeskunnalla ole tulevaisuutta, jos hänet valitaan presidentiksi. Al-Sisin mukaan liikkeen taru on lopussa.

– Minä en lopettanut sitä, vaan te egyptiläiset, Al-Sisi sanoi nauhoitetussa televisiohaastattelussa, jonka toinen osa lähetetään tänään. 

Egyptin armeija syrjäytti al-Sisin johdolla Muslimiveljeskunnan ja presidentti Mohamed Mursin vallasta viime kesänä. Sen jälkeen nykyhallitusta vastustava liike on kielletty ja sen johtajia pidätetty. Yli 1400 ihmistä on kuollut yhteenotoissa. Suurin osa heistä on Mursin kannattajia.

Al-Sisi on Egyptin armeijan entinen komentaja. Häntä pidetään kahdesta presidenttiehdokkaasta selvästi vahvempana. Al-Sisi korosti, ettei armeijalla tule olemaan roolia maan johtamisessa hänen armeijataustastaan huolimatta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme