Mainos
Mainos

Priebkelle elinkautinen

Italialainen sotilasvetoomustuomioistuin tuomitsi tänään entisen natsiupseerin Erich Priebken elinkautiseen vankeuteen. Priebke ja niinikään entinen natsiupseeri Karl Hass saivat kummatkin elinkautisen osuudestaan 335 siviilin surmiin Rooman ulkopuolella vuonna 1944.

Priebke ja Hass saivat viime heinäkuussa 15 vuoden ja 10 vuoden kahdeksan kuukauden vankeustuomiot osallisuudestaan surmiin. Priebken tuomio oli lyhennetty viiteen vuoteen ja Hass päästetty vapaalle jalalle. Sekä 84-vuotias Priebke että Italian syyttäjä olivat valittaneet aiemmasta tuomiosta.

Entinen SS-kapteeni Priebke on myöntänyt surmanneensa kaksi ihmistä ja sanonut olleensa mukana joukkosurmassa. Hän on kuitenkin puolustautunut sanomalla noudattaneensa käskyjä oman kuolemansa uhalla. Hass toimi SS-joukoissa majurina. Hän elää nykyisin todennäköisesti Saksassa.
(STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme