Mainos
Mainos

Primakov: Jeltsin maan johdossa

Pääministeri Jevgeni Primakov sanoi tänään, että presidentti Boris Jeltsin on edelleen Venäjän johdossa. Hallitukselle ei ole siirretty mitään presidentin valtaoikeuksista.

Primakov sanoi myös, että ydinaseiden laukaisu on yhä "presidentin luotettavissa käsissä". Jeltsin matkusti eilen Mustanmeren rannikolle Sotshiin toipumislomalle. 67-vuotias Jeltsin kärsii lääkärien mukaan uupumuksesta ja korkeasta verenpaineesta. Oppositio on Jeltsinin terveysongelmien vuoksi voimistanut vaatimuksiaan saada hänet luopumaan virastaan.

Monet tarkkailijat ovat arvelleet, että tosiasiallinen hallitusvalta on siirtynyt Jeltsiniltä pääministeri Primakoville. Jeltsinin avustaja Oleg Sysujev sanoi Financial Times -lehden haastattelussa eilen, että Jeltsin aikoo ensi vuoden alkupuolella vähentää osallistumistaan päivänpoliittisten kysymysten käsittelyyn. Sysujev vakuutti kuitenkin, että Jeltsin hoitaa presidentin tehtävät virkakautensa loppuun vuoteen 2000.
(STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme