Mainos
Mainos

Primakov vaati pakotteita Virolle

Venäjän ulkoministeri Jevgeni Primakov sanoi tänään, että Venäjän tulisi ottaa käyttöön pakotteita sellaisia maita vastaan, jotka syrjivät kansallisuudeltaan venäläisiä. Erityisesti hän mainitsi Viron.

-Venäjän ei tulisi pelätä ottaa käyttöön talouspakotteita (tällaisissa tapauksissa), uutistoimisto Itar-Tass kertoi Primakovin sanoneen. Hän vaati pakotteita Viroa vastaan ja kertoi, että 60 prosenttia Viron kansantuotteesta muodostuu kaupasta Venäjän kanssa.

-Painostamme Viroa humanitaarisissa kysymyksissä täyttämään edes Ety-järjestön suositukset venäläisten kohtelusta, Primakov sanoi. Länsimaat ovat kehottaneet Viroa ja Latviaa tekemään enemmän venäläisvähemmistöjensä puolesta saavuttaakseen jäsenyyden haluamissaan kansainvälisissä järjestöissä kuten sotilasliitto Natossa.

Suurin osa Virossa ja Latviassa asuvista venäläisistä on ilman kansallisuutta, ja heidät on omien sanojensa mukaan suljettu poliittisen elämän ulkopuolelle. Baltian maat saivat itsenäisyytensä takaisin vuonna 1991.
(STT-Reuter)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme