Mainos
Mainos

Prinssi Daniel debytoi Bernadotte-suvun 200-vuotisjuhlassa

Daniel Westling Bernadotte esiintyi ensimmäistä kertaa uudessa prinssin roolissaan tänään, kun Ruotsissa juhlittiin Bernadotte-suvun 200-vuotista valtakautta maan johdossa. Kuningasperheen hymyt eivät hyytyneet Örebrossa sateisessa säässä vietetyssä tilaisuudessa.

Läsnä olivat niin kuningaspari kuin myös prinsessat Victoria ja Madeleine sekä prinssi Carl Philip. Väkijoukko palkitsi kuninkaallisten näyttäytymisen raikuvin suosionosoituksin.

Illalla pitämänsä puheen aluksi kuningas Kaarle XVI Kustaa iloitsi siitä, että saattoi vihdoinkin sanoa julkisesti "Rakkaat örebrolaiset". Ruotsissa kun ei ole unohdettu, että kuningas aloitti puheensa samoilla sanoilla myös vuonna 1985 - mutta ihan eri paikkakunnalla.

Juhlien paikka juontaa juurensa siitä, että Örebrossa koolla olleet valtiopäivät valitsi 21. elokuuta 1810 ranskalaisen marsalkan Jean Baptiste Bernadotten Ruotsin kruununperilliseksi. Myöhemmin kuninkaaksi noustuaan hän otti nimen Kaarle XIV Juhana.

(MTV3 - STT - TT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme