Mainos
Mainos

Prodi kannattaa joustavuutta vakaussopimukseen

EU:n komission puheenjohtaja Romano Prodi sanoi tänään kannattavansa "jonkinasteista joustavuutta" suhtautumisessa unionin vakaus- ja kasvusopimukseen. Prodi ei selventänyt lähemmin, millaista joustavuutta hän tarkoittaa.

Prodi vieraili Berliinissä, missä hän tapasi Saksan liittokanslerin Gerhard Schröderin. Prodi huomautti, että EU:n yhteisen talouspolitiikan pohjana olevaa vakaussopimusta ei voida jäädyttää tai lakkauttaa.Sitä voidaan kuitenkin Prodin mukaan "tulkita jonkinasteisella joustavuudella".

Ranskan presidentti Jacques Chirac ehdotti viikon alussa, että vakaussopimuksen ehtoja lievennetään väliaikaisesti. Sopimuksessa on määrätty budjettivajekatto, joka on 3 prosenttia bruttokansantuotteesta.

Vierailukutsu

Prodi, joka on italialainen, kutsui Berliinissä Schröderin vierailulle Italiaan syksyllä. Schröder sanoi kysyvänsä ensin Italian pääministeriltä Silvio Berlusconilta, olisiko tällä jotakin matkaa vastaan.

Saksan ja Italian suhteissa on ollut kitkaa sen jälkeen kun Italian apulaismatkailuministeri sanoi heinäkuun alussa saksalaisia "yltiökansallisiksi blondeiksi, jotka metelöiden valtaavat Italian rannat" joka kesä.

(MTV3-STT-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme