Mainos
Mainos

Prodi vannoi virkavalansa

Prodin hallituksen on vielä läpäistävä parlamentin molempien kamarien luottamuslauseäänestys ennen kuin se voi ryhtyä tositoimiin.

Italian uusi pääministeri Romano Prodi on vannonut virkavalansa presidentinpalatsissa pidetyssä tilaisuudessa. Jo aiemmin päivällä hän esitteli hallituksensa kokoonpanon presidentti Giorgio Napolitanolle.

Uudessa hallituksessa ulkoministerin salkun saa entinen pääministeri Massimo D'Alema, sisäministeriksi nousee Giuliano Amato ja valtiovarainministeriksi Euroopan keskuspankin johtokunnan entinen jäsen Tommaso Padoa-Schioppa.

Hallituksen 26 ministeristä vain kuusi on naisia, ja heistäkin viisi salkuttomia ministereitä.

Prodi vakuutti aiemmin päivällä tyynnyttävänsä poliittista kireyttä, joka syntyi maan sodanjälkeisen historian tiukimmasta vaalituloksesta.

- Hallituksen ensimmäinen tehtävä on rakentaa uusiksi solidaarisuuden ja konsensuksen henki niistä tavoitteista, joita tarvitaan Italian eteenpäin menoa varten. Tämä tarkoittaa kireyden ja riidanhalun vähentämistä, Prodi sanoi ilmoitettuaan hallituksensa kokoonpanosta.

Prodin hallituksella on vain niukka enemmistö parlamentissa, ja hänen johtamassaan koalitiossa on mukana puolueita katolisista kommunistisiin. Oppositioon siirtynyt pitkäaikainen pääministeri Silvio Berlusconi on ilmoittanut vaativansa parlamentaarista selvitystä viimekuisten parlamenttivaalien "epäselvyyksistä".

Hallituksen on vielä läpäistävä parlamentin molempien kamarien luottamuslauseäänestys ennen kuin se voi ryhtyä tositoimiin.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme