Mainos
Mainos

Profeetaksi itseään kutsuva mies "parantaa" ihmisiä Etelä-Afrikassa erikoisin keinoin – hyönteismyrkkyä silmiin jumalan nimissä

Eteläafrikkalaisesta kirkonmiehestä leviävät kuvat hämmentävät sosiaalisessa mediassa. Uutiskanava CNN:n mukaan mies on väittänyt parantavansa seurakuntansa jäseniä ruiskuttamalla heidän kasvoilleen hyönteismyrkkyä.

Limpopon provinsissa sijaitsevan Mount Zion General Assembly -seurakunnan pappi Lethebo Rabalago on julkaissut hämmentävät kuvat avoimesti seurakuntansa Facebook-sivuilla.

Kuvissa miehen kädessä on Doom Super Multi Insect Killer -merkkinen hyönteismyrkkyspray, jota hän sumuttaa edessään seisovien ihmisten silmiin vain noin kädenmitan etäisyydeltä.

CNN kertoo esimerkiksi lauantaina julkaistusta päivityksestä, jossa hyönteismyrkkykäsittelyä kehutaan seurakuntalaisen nimissä:

– Tulin tänne selkä ja vatsa kipuillen. Parannuin, kun profeetta ruiskutti minua Doomilla. Nenäni oli tukossa viime viikosta lähtien, mutta sen jälkeen kun profeetta ruiskutti minua Doomilla tunnen (jonkin) tulevan ulos nenästäni. Kiitän Jumalaa minun parantamisestani.

CNN:n mukaan Rabalago ei ole vastannut uutiskanavan esittämiin kysymyksiin hyönteismyrkyn käytöstä uskonnollisissa seremonioissa.

Miehen kuitenkin kerrotaan todenneen eteläafrikkalaisen tv-kanavan haastattelussa saaneensa innoituksen hyönteismyrkyn käyttöön jumalalta. Hänen kerrotaan myös väittäneen parantaneensa useita ihmisiä myrkyn avulla.

Rabalagon käyttämää hyönteismyrkkyä valmistava Tiger Brands -yhtiö on ottanut kantaa papin toimintaan ja kertonut pitävänsä miehen toimintaa ”hälyttävänä ja äärimmäisen huolestuttavana”.

Yhtiön kerrotaan todenneen, että Doom Super Multi Insect Killerin tai minkään muunkaan aerosolisumutteen ruiskuttaminen ihmisen kasvoille ei ole turvallista. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme