Mainos
Mainos

Professori: Nukkukaa rauhassa, muukalaisten hyökkäys ei vaikuta todennäköiseltä

Uusien tarkkojen teleskooppien avulla pyritään etsimään myös merkkejä mahdollisten supersivilisaatioiden olemassaolosta.

Tutkijat ovat etsineet vieraista galakseista ns. hukkalämpöä, joka voisi viitata supersivilisaation käyttämään, galaksin laajuiseen massiiviseen energiamäärään.  

Hollantilaisen radioastronomian instituutin (Astron) professori Michael Garret on tutkinut havaintoja lupaavilta vaikuttaneista galakseista. Tutkimusten perusteella supersivilisaatioista ei ole kuitenkaan löytynyt mitään viitteitä ainakaan. 

Garretin mukaan galakseista havaitut epätavalliset lämpöpäästöt ovat parhaiten selitettävissä luonnollisilla ilmiöillä, kuten massiivisten tähtien lämmittämällä pölyllä.

Garretin mukaan supersivilisaatioita ei löydy ainakaan paikallisesta universumista.

-Mielestäni tämä tarkoittaa, että voimme nukkua sängyissämme rauhallisesti - muukalaisten hyökkkäys ei vaikuta lainkaan todennäköiseltä, Garret toteaa.

Garret aikoo kuitenkin vielä tutkia muutamia galaksiehdokkaita. Garret myös toteaa, että niin sanotut tyypin III supersivilisaatiot saattavat olla niin energiatehokkaita, että ne eivät tuota havaittavia lämpöpäästöjä.

Lue lisää Astronin sivustolta. Aiheesta kirjoitti ensin Suomessa Tähdet ja avaruus -sivusto.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme