Mainos
Mainos

Professori: Venäjä yrittää pelotella Suomen ja Ruotsin hiljaisiksi Natosta

Yhdysvaltaisprofessori Andrew A. Michtan mukaan Venäjän ilmatilaloukkausten ja toisten valtioiden aluevesille tunkeutumisen tavoite on pelotella Suomi ja Ruotsi kauemmas puolustusliitto Natosta.

Turvallisuusasioihin perehtynyt Michta sanoo The American Interest -lehdessä  että Moskovan ensisijaisena tavoitteena on estää Suomen, Ruotsin ja Baltian maiden lähentyminen Naton kanssa. Professorin kommenteista kertoi ensimmäisenä Suomessa Ilta-Sanomat

Michta näkee Venäjän rajaloukkaukset osana laajempaa strategiaa, jonka keskiössä on Koilis-Eurooppa ja Itämeri.

Professorin mielestä Suomi ja Ruotsi ovat avainasemassa Naton Baltiassa suorittamien operaatioiden kannalta. Venäjä yrittää saada Suomen ja Ruotsin kauemmas Naton vaikutuspiiristä, mikä voisi jopa vaarantaa Naton 5. artiklan toteutumisen Baltiassa.

Artiklan mukaan hyökkäys yhtä jäsenmaata vastaan on hyökkäys kaikkia vastaan. Venäjä haluaa professorin mukaan estää Skandinavian maiden, Baltian ja keskisen Euroopan laajemman sotilaallisen yhteistyön.  

Yhdysvaltalaisprofessorin koko haastattelun voi lukea The American Interest -lehden verkkosivuilta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme