Mainos
Mainos

Pronk: Kioton sopimus voidaan vielä pelastaa

Bonnin ilmastokokouksen puheenjohtaja uskoo, että Kioton sopimuksesta saatetaan päästä sopuun jo muutamassa päivässä. Yhdysvallat on kuitenkin toistuvasti kieltäytynyt allekirjoittamaan sopimusta.

Saasteet värjäävät ilmakehää

Bonnin ilmastokokouksen puheenjohtaja Jan Pronk uskoo, että Kioton ilmastosopimus voidaan vielä pelastaa. Hollantilaisen Pronkin mukaan Kioton sopimuksen turvaava sopu saatetaan löytää muutamissa päivissä. Lauantain puolelle venyneet neuvottelut näyttivät Pronkin mukaan lupaavilta.

-Edistystä on tapahtunut ja olen toiveikas siitä, että osapuolten on mahdollista saavuttaa sovitteluratkaisu, ei kohta kohdalta, mutta sopimuksesta kokonaisuutena, Pronk sanoi. YK:n ilmastokokouksessa on tarkoitus saavuttaa yhteisymmärrys Kioton sopimuksen hyväksymisestä ja saada Yhdysvallat siihen mukaan.

Yhdysvaltain presidentti George Bush on toistaiseksi useaan otteeseen julistanut, ettei hän suostu allekirjoittamaan Kioton sopimusta. Ministeritason neuvotteluiden on määrä päättyä Bonnissa sunnuntai-iltana.
(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme