Mainos
Mainos

Protestanteilta evättiin pääsy katolilaisalueelle

Protestanttien kiistelty marssi on sujunut toistaiseksi rauhallisesti Pohjois-Irlannissa. Viranomaiset ovat varautuneet katolilaisten ja protestanttien välejä kiristävään marssiin satojen poliisien ja sotilaiden voimin.

Oranialaisveljeskunnan marssijoita

Brittiviranomaiset ovat estäneet protestanttimarssijoilta pääsyn katolilaisten alueelle Drumcreessä Pohjois-Irlannissa. Protestantit ovat suhtautuneet rajoitukseen rauhallisesti, eikä pelättyjä väkivaltaisuuksia ole syttynyt.

Brittiviranomaiset ovat varautuneet kiisteltyyn marssiin sijoittamalla alueelle satoja sotilaita ja poliiseja. Brittiviranomaiset ovat kieltäneet unionistista Oranialaisveljeskuntaa marssimasta katolilaisten asuttamalle alueelle. Katolilaisten mielestä marssit ovat provosoivia. Protestantit muistelevat marssillaan katolilaisista historian aikana saavuttamiaan taisteluvoittoja.
(MTV3-Reuters-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme