Mainos
Mainos

Protestanttien juhlinta kuohutti P-Irlannissa

Pohjois-Irlannin protestanttien lauantainen juhlinta päättyi yöllä paikallisiin levottomuuksiin. Katoliset kivittivät marsseiltaan palaavia protestantteja, ja ottivat Londonderryssä yhteen myös poliisin kanssa.

Pääosin katolisen Londonderryn liikkeet kärsivät pahoja vaurioita, kun katoliset nuoret heittelivät poliiseja polttopulloin. Myös Belfastissa poliisi joutui rauhoittelemaan katolisten ja protestanttien kahinointia.

Portadownissa katolisten heittelemät kivet haavoittivat poliisin mukaan yhtä protestanttia. Warrenpointissa protestanttien kokoontumistiloihin heitettiin polttopullo.

Varsinaiset marssit sujuivat eilen rauhallisesti. Protestantit juhlivat vuosittain heinäkuun 12. päivänä Wilhelm Oranialaisen katolisista vuonna 1690 saamaa voittoa.

Muistopäivä on yleensä merkinnyt myös katolisten ja protestanttien välisen jännityksen huipentumaa. Tänä vuonna erittäin tulenarkana pidetty tilanne laantui, kun protestanttijärjestöt torstaina lupasivat perua tai siirtää osan marsseistaan.

Protestanttien johtajat ilmaisivat eilen kuitenkin pettymyksensä siihen, että myönnytyksestä huolimatta maakunnassa ammuskeltiin vielä marsseja edeltävänä yönä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme