Mainos
Mainos

Protestanttien sissijohtajat taipumattomia

Pohjois-Irlannin protestanttien poliittiset johtajat eivät onnistuneet tänään taivuttelemaan aseellisten protestanttijärjestöjen johtajia tukemaan Pohjois-Irlannin rauhanprosessia. Protestanttien poliittiset johtavat kävivät Mazen vankilassa, missä useat protestanttien aseellisten järjestöjen johtajat ovat vangittuina.

Mazen vankilassa vierailivat Ulsterin demokraattisen puolueen (UDP) johtajat. He tapasivat protestanttien UDA- ja UFF-taistelujärjestöjen vangittuja johtomiehiä, jotka ovat ilmoittaneet lopettavansa rauhanneuvottelujen tukemisen.

Britannian hallituksen ministeri Mo Mowlam vierailee Mazen vankilassa huomenna. Myös hän tapaa UDA:n ja UFF:n johtajia, mutta myös katolisten taistelujärjestön IRA:n johtajia, joita on niin ikään Mazessa.

UDP on aiemmin ilmoittanut osallistuvansa maanantaina alkaviin Britannian hallituksen sekä katolilaisten ja protestanttien neuvotteluihin, jotka pidetään Stormontissa lähellä Belfastia.

Irlannin presidentti Bertie Ahern on ehdottanut, että rauhanneuvottelut siirrettäisiin puolueettomalle maaperälle, Suomeen tai Itävaltaan. Suomi on ilmoittanut olevansa valmis auttamaan, mikäli kaikki osapuolet niin tahtovat. Suomi ei kuitenkaan ole ulkoministeriön mukaan itse tarjoutunut rauhanneuvottelujen isännäksi.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme