Mainos
Mainos

Protestit poliisia vastaan jatkuvat Yhdysvalloissa

Yhdysvalloissa on osoitettu mieltä kolmatta yötä peräkkäin poliisien kovia otteita vastaan. Mielenosoittajat vastustavat valkoisten poliisien väkivaltaisia toimia aseettomia mustia miehiä vastaan.  

Protesteja on järjestetty eri puolilla maata suurissa kaupungeissa, kuten New Yorkissa, Miamissa, Chicagossa, Bostonissa, New Orleansissa ja Washingtonissa.  

New Yorkissa satakunta ihmistä meni muun muassa Applen myymälään ja järjesti lyhyen "kuolema"-mielenosoituksen. Protestoijat makailivat hetken lattialla asiakkaiden ja myyjien katsellessa, ja poistuivat sitten muutaman minuutin päästä. Vastaavia mielenilmauksia järjestettiin myös muutamassa muussa paikassa.  

Tuorein protestiaalto alkoi keskiviikkona, kun New Yorkissa valamiehistö päätti, ettei valkoista poliisia vastaan nosteta syytteitä mustan miehen kuolemasta.

Poliisi taltutti häntä kuristusotteella, ja mies valitti ennen kuolemaansa, ettei pysty hengittämään. Miestä epäiltiin laittomasta savukkeiden myynnistä. Hänellä ei ollut asetta.   

Lisää sytykettä protestoijille on antanut se, että Brooklynissa New Yorkissa poliisi ampui 20. marraskuuta hämärässä rappukäytävässä kuoliaaksi mustan miehen.

Poliisin edustaja myönsi ampumisen jälkeen, että 28-vuotias mies oli ilmeisesti "täysin viaton". Mies haudataan tänään.  

Mielenosoittajia ei ole tyynnyttänyt se, että viranomaiset ovat luvanneet selvittää Brooklynin ampumisen pohjamutia myöten.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme