Mainos
Mainos

Protestit Ruotsin satamissa jatkuvat

Ruotsin kuljetusyrittäjät jatkavat bensaprotesteja.

Tukholman satama


Ruotsalaiset kuljetusyrittäjät ovat tänään ilmoittaneet jatkavansa polttoaineprotestejaan maan satamissa. Näin siitäkin huolimatta, että Ruotsin hallitus on luvannut asettaa työryhmän tutkimaan kuljetusalan veropaineita.

Tukholman satamissa oli keskiviikon vastaisena yönä ja aamulla viitisenkymmentä ajoneuvoa häiritsemässä liikennettä. Silja Linesta ja Viking Linesta kerrottiin kuitenkin, että suomalaisrekat olivat aamulla päässeet normaalisti jatkamaan matkaansa satamista. Myös Göteborgin satamien saarto jatkui muutamien ajoneuvojen voimin. Göteborgin poliisi ilmoitti keskiviikkona, että poliisijoukkoja vahvistetaan liikenteen sujumisen varmistamiseksi satamissa. Mielenosoittajille voidaan poliisin mukaan määrätä sakkoja muun liikenteen häiritsemisestä.

Uusia satamia mukaan

Päivän kuluessa vastalausetoimiin oli tarkoitus ryhtyä myös Varbergin ja Falkenbergin satamissa, jotka sijaitsevat Göteborgista etelään. Kuljetusyrittäjien edustaja Ove Wahlberg sanoi, etteivät mielenosoittajat pelkää yleisen mielipiteen kääntymistä heidän toimiaan vastaan, vaikka protestit alkaisivatkin vaikuttaa haitallisesti Ruotsin teollisuuteen.

Wahlbergin mukaan kuljetusyrittäjien vaatimukset dieselin hinnan alentamisesta saavat uutta painoa, jos tärkeät vientiyritykset kuten Volvo ja Saab joutuvat keskeyttämään tuotantonsa. Volvon Göteborgin-tehtailta kerrottiin saksalaiselle uutistoimistolle DPA:lle, että tänään saattaa tulla ensimmäistä kertaa pulaa varaosista. (MTV3-STT-TT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme