Mainos
Mainos

Psykiatrit vaativat Breivikille pakkohoitoa

Norjalaisen Anders Behring Breivikin mielentilatutkimuksen tekijät vaativat joukkomurhaajalle pakkohoitoa, jotta hänet voidaan tutkia kunnolla.

Psykiatrian erikoislääkärien Agnar Aspaasin ja Terje Törrisenin mukaan he tarvitsevat Breivikin tutkimiseen kahdesta neljään viikkoa. Tutkimuksen ajaksi Breivik pitäisi heidän mukaansa sulkea turvalliselle osastolle Oslon yliopistollisessa sairaalassa.

Törrisen on jo aiemmin sanonut, että Breivik voidaan määrätä pakkohoitoon, jos hän ei suostu yhteistyöhön psykiatrien kanssa. Breivik on puolestaan toistuvasti kieltäytynyt uudesta tutkimuksesta.

Aiemmassa mielentilatutkimuksessa Breivik todettiin syyntakeettomaksi psykoottisuuden vuoksi. Tämän takia hän ei joudu vankilaan vaan pakkohoitoon. Käräjäoikeus pyysi uuden asiantuntijalausunnon Breivikin mielentilasta tammikuun 13. päivä.

Breivik tappoi 77 ihmistä Oslon keskustassa ja Utöyan saarella viime kesänä.

(MTV3 - STT - NTB - TT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme