Mainos
Mainos

Pudottiko lentokoneen terrori-isku vai puhelin? – Vuoden takainen onnettomuus on edelleen mysteeri

Egypt Airin matkustajakone syöksyi vuosi sitten Välimereen, jonka seurauksena kaikki 66 matkustajaa kuolivat.

Turmakone oli matkalla Pariisista Kairoon 19. toukokuuta 2016, kun se katosi tutkasta. Se oli syöksynyt Välimereen Kreetan ja Egyptin pohjoisrannikon välille.

Koneen mustan laatikon ääninauha antoi viitteitä siitä, että koneessa syttyi tulipalo, jota yritettiin sammuttaa ennen pudotusta. Laatikon tietojen mukaan turmakoneen savuhälyttimet olivat myös aktivoituneet.

Tutkijat ovat kiistelleet turman syistä useaan otteeseen kuluneen vuoden aikana. Uutisoimme viime vuoden toukokuussa neljästä teoriasta, esimerkiksi terrori-iskusta ja teknisestä viasta, joita esitettiin syiksi koneen putoamiselle.

Egyptin viranomaiset ovat epäilleet turmassa myös terrorismia sen jälkeen, kun hylyn joukosta sekä joistain uhreista löytyi jäänteitä räjähdeaineista. 

Tammikuussa ranskalaistutkijat taas epäilivät, että tulipalon syitä olisivat voineet olla perämiehen iPhone ja iPad. Perämies oli asettanut älylaitteensa ohjainkeskuksen päälle, jonka myös turvakamerakuvat vahvistavat. Palon epäillään alkaneen juuri ohjainkeskuksen läheisyydestä.

Toukokuun alussa ranskalaistutkijat ovat näyttäneet saaneen vahvistusta sille, että kyseessä oli kuitenkin onnettomuus. Turmassa kuolleiden ranskalaisten ruumiista ei esimerkiksi ole löydetty räjähteiden jälkiä.

Yksimielisyyttä syystä ei ole vielä saavutettu, joten tutkimukset jatkuvat edelleen.

Egypt Airin hylyn etsinnät herättivät aikoinaan paljon huomiota ja kysymyksiä (24.5.2016):

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme