Mainos
Mainos

Puhelinkuunteluskandaali horjuttaa Turkin pääministeriä

Turkin pääministerin väitetään puhuvan salanauhoitteella rahan piilottamisesta. 

Väitteiden mukaan keskustelijat netissä leviävällä nauhalla ovat pääministeri Recep Tayyip Erdogan ja hänen poikansa. Puhelinkeskustelussa neuvotellaan siitä, miten suuria rahasummia voidaan piilottaa.

Keskustelun sanotaan tapahtuneen 17. päivänä joulukuuta. Samana päivänä Turkin poliisi otti kiinni kolmen ministerin pojat osana laajaa 

Pääministerin kanslia on kiistänyt nauhoitteen aitouden. Lisäksi se on uhannut vetää syytteeseen "likaisen salajuonen" järjestäjät. Oppositiosta on jo vaadittu pääministerin eroa. 

Tapaus liittyy laajempaan salakuunteluskandaaliin. Hallitusta lähellä olevien sanomalehtien Starin ja Yeni Safakin mukaan joukko syyttäjiä on kuunnellut laittomasti yli 7000 ihmistä. Joukossa on muun muassa poliitikkoja, talousvaikuttajia ja toimittajia. Tietojen mukaan kuuntelu on toteutettu terrorismin vastaisen taistelun varjolla. Syyttäjät ovat kiistäneet laittoman salakuuntelun. 

Syyttäjien sanotaan olevan Yhdysvalloissa asuvan uskonnollisen johtajan Fethullah Gulenin seuraajia. 

Lähteitä: The Telegraph, BBC

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme