Mainos
Mainos

Puigdemont ei aio toistaiseksi palata Espanjaan, sanoo asianajaja

Katalonian syrjäytetty aluejohtaja Carles Puigdemont ei aio toistaiseksi palata Espanjaan, sanoo hänen belgialainen asianajajansa.

Asianajaja Paul Bekaert kommentoi Belgiassa olevan Puigdemontin aikeita hollantilaiselle julkisen palvelun tv:lle myöhään eilen. Bekaert sanoi, että hän ja Puigdemont haluavat ensin nähdä, miten Espanjan viranomaiset aikovat toimia.

Asianajaja uskoo, että Puigdemontilla on suuri vaara joutua pidätetyksi, jos hän palaa Espanjaan. Bekaert ei suoraan ottanut kantaa kysymykseen, voisiko Puigdemont saada siellä reilun oikeudenkäynnin Espanjassa. Bekaert sanoi kuitenkin, että puolustus käyttäisi tätä perustetta, jos Espanja tekee Puigdemontista luovutuspyynnön.

– Olen hoitanut koko joukon Espanjan baskeja koskevia tapauksia, ja niissä kuulustelut tehtiin täällä (Belgiassa) paikallisen poliisin voimin.

Syytteitä luvassa Espanjassa

Espanjalainen tuomioistuin on haastanut Katalonian syrjäytetyn aluejohdon saapumaan kuultavaksi torstaina ja perjantaina. Määräys koskee Puigdemontia ja 13:a muuta entistä johtohenkilöä.

Jos Puigdemont ei ilmaannu paikalle, syyttäjät voivat määrätä hänet pidätettäväksi.

Puigdemontia vastaan ei toistaiseksi ole nostettu syytteitä. Espanjan valtakunnansyyttäjä on kuitenkin ilmoittanut, että aikoo nostaa syytteitä Katalonian itsenäistymisjulistuksesta.

Syytteet koskevat muun muassa kapinointia, kansankiihotusta sekä julkisten varojen väärinkäyttöä. Jo pelkästään kapinoinnista voi Espanjassa saada 30 vuoden vankeustuomion. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme