Mainos
Mainos

Pula helikoptereista jarruttaa EU:n Tshad-operaatiota

YK:n valtuuttaman EU-operaation tarkoituksena on muun muassa suojata humanitaarista toimintaa.

Pula kuljetushelikoptereista jarruttaa EU:n sotilasoperaation käynnistämistä Tshadissa. Operaatioon tarvittavat sotilaat on sen sijaan jo saatu kerättyä.

Unionin puolustus- ja ulkoministerit keskustelivat Tshadin operaatiosta maanantaina Brysselissä. Alun perin operaatio oli määrä käynnistää jo lokakuussa.

Kuljetuskyky on ollut jo pitkään EU:n sotilaallisen yhteistyön ongelmakohta. Puolustusministeri Jyri Häkämies muistutti, että Suomi ei voi Tshad-ongelmassa auttaa.

- Kuten tiedätte, meillä ei yksinkertaisesti ole helikoptereita, hän sanoi toimittajille.

YK:n valtuuttaman EU-operaation tarkoituksena on muun muassa suojata humanitaarista toimintaa. Tshadiin on viime vuosina virrannut satojatuhansia pakolaisia Sudanin Darfurista, eikä tilanne ole osoittanut parantumisen merkkejä.

Operaatioon on tarkoitus osallistua vajaat 4000 sotilasta. Suurimman vastuun kantaa Ranska. Suomi lähettää alueelle korkeintaan 60 sotilasta, naapurimaa Ruotsi parisataa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme