Mainos
Mainos

Pullopantit vihastuttavat Saksassa

Palautuspullojen uusi kierrätyspakko herättää närää Saksassa.

Saksan vähittäiskauppoja koskevan uuden kierrätyslain mukaisesti palautuspulloista ja -tölkeistä peritään 25 sentin pantti, mutta tölit ja pullot voi palauttaa vain samaan myymälään, mistä ne on ostettu - ja silloinkin vain alkuperäistä kuittia vastaan.

Lain takana ovat hallituksen vihreät, jotka ajoivat uudistuksen läpi kaupan ja juomateollisuuden myrskyisästä vastustuksesta huolimatta. Palautusautomaatit ovat kalliita, ja tilat liikkeissä ahtaat.

- Jos ostan janooni Cocacolan esimerkiksi Dresdenissä, minun täytyy palauttaa se sinne. Ei, se on aivan mieletöntä, sanoo Wolfgang Stern.

- Olen varma, että ihmiset heittävät jatkossakin palautuspullot roskiin. Pantti ei merkitse mitään, uumoilee Christel Strebe.

Saksan kierrätyssekasotkusta hyötyvät tällä hetkellä Puolan rajaseudun kauppiaat, jotka myyvät nesteensä kertakäyttöpulloissa ja -tölkeissä. Kun Puolasta tulee EU:n jäsen, tilanne muuttuu myös Puolassa.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 06.02.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme