Mainos
Mainos

Punainen Risti: Kiinan maanjäristysalueelle lääkkeitä

Kiinan viimeviikkoisen maanjäristyksen koettelemalla alueella tarvitaan kiireellisesti lääkkeitä ja lääketarpeita, sanoi Kansainvälisten Punaisten Ristien ja Punaisten Puolikuiden liitto tänään.

Liiton asiantuntijaryhmä on juuri palannut maanjäristysalueelta Hebeistä Pekingiin. Liiton mukaan tarttuvat taudit kuten influenssa leviävät alueella jo kovaa vauhtia. Keuhkokuume- ja keuhkoputkentulehdustapaukset ovat lisääntymässä.

Viime lauantaina sattunut 6,2 richterin vahvuinen järistys tuhosi kyliä kahdessa piirikunnassa Hebeissä. Noin 44 000 ihmistä jäi kodittomiksi jäätävissä talviolosuhteissa järistyksen jäljiltä. Järistys tuhosi myös Kiinan Punaisen Ristin ylläpitämät sairaalat ja ensiapuklinikat ja raunioitti näin alueen terveydenhuoltojärjestelmää.

Kiinan viralliset viestimet kertoivat eilen, että olot alueella ovat palaamassa normaaleiksi eikä merkittävää kulkutautivaaraa ole.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme