Mainos
Mainos

Punainen Risti neuvottelee Venäjän kanssa humanitaarisesta avusta

Kansainvälinen Punainen Risti kertoo neuvottelevansa Ukrainan ja Venäjän kanssa Venäjän ehdottamasta humanitaarisesta avusta.  

Venäjä kertoi aiemmin lähettävänsä humanitaarisen saattueen Itä-Ukrainaan taisteluiden runtelemille alueille. Venäjän mukaan saattue lähetettäisiin yhteistyössä kansainvälisen Punaisen Ristin kanssa.  

Neuvottelut ovat kuitenkin vielä kesken. Punainen Risti on asettanut avustukselle tiukat ehdot, jotka kaikkien osapuolten on hyväksyttävä.  

Puolueeton järjestö myös muistutti, että se ei hyväksy aseellista saattuetta. Järjestö vaatii, että se saa toimittaa apua Itä-Ukrainaan omien periaatteidensa mukaisesti.  

Punainen Risti vaatii Venäjältä yksityiskohtaista tietoa avustusoperaatiosta ennen kuin se voitaisiin aloittaa.  

Länsimaat ja Venäjä ovat saavuttaneet periaatteellisen sovun siitä, että humanitaarista apua Ukrainaan tarvitaan. Ukrainan presidentti Petro Poroshenko kuitenkin korosti, että saattueen on oltava kansainvälinen.  

Länsimaat ovatkin olleet huolissaan Venäjän yksipuolisista aikeista.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme