Mainos
Mainos

Punainen Risti palaa Kosovoon

Kansainvälisen Punaisen Ristin avustussaattue on aamulla lähtenyt Belgradista kohti Kosovon pääkaupunkia Pristinaa. Vierailun tarkoituksena on viedä paikalla avustustarvikkeita ja arvioida tulevan avun tarvetta ja toimivuutta.

Punaisen Ristin kansainvälisen komitean ICRC:n edustaja kertoo, että saattueeseen kuuluu kaksi avustustarvikkeita kuljettavaa kuorma-autoa. Punaisen Ristin edustajan on määrä jäädä Pristinaan muutamaksi päiväksi tapaamaan viranomaisia ja paikallisen Punaisen Ristin edustajia.

ICRC:n johtaja Cornelio Sommaruga sai Jugoslavian presidentiltä Slobodan Milosevicilta viime kuussa järjestölleen luvan palata Kosovoon. Tämän jälkeen Punainen Risti on keskustellut Jugoslavian viranomaisten ja Naton kanssa avustustyöntekijöiden turvallisuuden varmistamisesta.

Punainen Risti evakuoi ulkomaiset työntekijänsä Kosovosta maaliskuun lopulla pian Naton ilmaiskujen alettua. Myös YK-järjestöt ovat vetäytyneet Kosovosta, mutta järjestö valmistautuu parhaillaan humanitaarisen retkikunnan lähettämiseen Kosovoon.
(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme