Mainos
Mainos

Punainen Risti toivoo ruoka-apua Itä-Afrikkaan

Punainen Risti vetoaa Etiopian ja Eritrean ruoka-avun puolesta. Jakelut yli 200 000 ihmiselle ovat alkaneet, mutta lisää apua tarvitaan ainakin ensi vuoden loppuun saakka. Nälästä kärsii yli 14 miljoonaa ihmistä.

Etiopiassa Punainen Risti keskittää apunsa koilliselle paimentolaisten asuttamalle alueelle sekä Etelä-Wollon ja Länsi-Harergen maakuntien pienviljelijöille.

Eritreassa Punainen Risti jakaa ruokaa ja vettä sekä parantaa hygieniaoloja. Apu keskitetään Anseban maakuntaan, kuivuudesta pahiten kärsineelle alueelle. Apua saa yli 40 000 ihmistä vuoden loppuun saakka. Kuivuus on saattanut perikatoon 1,4 miljoonaa eritrealaista. Lisäksi maassa on 60 000 leireillä asuvaa pakolaista ja 50 000 Sudanista kesällä palannutta pakolaista.

Rajasota Etiopian ja Eritrean välillä päättyi kaksi vuotta sitten, mutta tilanne ei vieläkään ole ratkennut. Puolet Etiopian 65-miljoonaisesta väestöstä syö jatkuvasti liian vähän. Suurin osa lapsista on alipainoisia. Mikä tahansa uusi kriisi - esimerkiksi kuivuus - saattaa heidät nälänhädän partaalle. Aliravitut ihmiset ovat myös erityisen herkkiä sairastumaan, tavallisimmatkin sairaudet tappavat.

Viime vuoden lopulla Suomen Punainen Risti välitti 1,53 miljoonaa euroa Etiopian ja Eritrean ruoka-apuun. Varat saatiin katastrofirahastosta ja ulkoministeriöltä. Viime keväänä puolestaan rahoitettiin 25 000 eurolla rokotuksia aivokalvontulehdusta vastaan Etiopiassa.


(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 17.01.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme