Mainos
Mainos

Punainen Risti: Tuhojen laajuus selviää vasta päivien kuluttua

Punainen Risti yrittää muodostaa kokonaiskuvaa Filippiinien myrskytuhoista.

Filippiineillä olevan suomalaisen työntekijän mukaan tulee menemään päiviä ennen kuin se voidaan luoda. Viesti- ja liikenneyhteyksien ongelmat vaikeuttavat tuhojen kartoittamista, kertoo Filippiineiltä SPR:n valmiuskoordinaattori Andreas von Weissenberg.

- Tiedot, mitä tulee varsinkin Filippiinien itärannikolta ovat varsin dramaattisia, oletus on, että tässä on kyse erittäin suuresta katastrofista. Sähköt on poikki, tietoliikenne on poikki.  Leyten alueelle on menossa kymmenen rekkaa, mutta tieverkosto on erittäin huonossa kunnossa, tiellä on kaatuneita puita, kaatuneita sähkölinjoja.

 

Tietoa uhreista voi pian hakea myös netistä

Yksi haaste on myös tietoa janoavat sukulaiset ja ystävät ympäri maailman.

- Satoja tuhansia filippiiniläisiä työskentelee ulkomailla.  Kansainvälinen punainen risti ryhtyy nyt ensitöikseen rakentamaan nettisivua, jonka kautta ulkomailla asuvat sukulaiset voivat kysellä omaistensa vointia, kertoo Weissenberg.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme