Mainos
Mainos

Punaiselle Ristille kolmas tunnus

Kansainvälinen Punainen Risti saa uuden tunnuksen jo kahden olemassa olevan rinnalle.

Punainen Risti ja Punainen Puolikuu ovat päättäneet eilen luoda uuden tunnuksen, jotta myös Israelissa toimiva avustusjärjestö Magen David Adom voisi ottaa osaa kansainväliseen avustusverkostoon. Uusi tunnus on pohjaväriltään valkoinen, ja siinä on keskellä timantin muotoinen punainen kristalli.

Merkkiä on tarkoitus käyttää punaista ristiä ja punainen puolikuuta esittävien tunnusten rinnalla.

Punaisen ristin mukaan israelilainen yhdistys ei ole tähän asti ollut osa kansainvälistä liikettä, koska sitä ei ole voitu tunnustaa Geneven sopimusten vastaisen punaisen Daavidin tähden vuoksi. Yhdistyskään ei ole aiemmin halunnut liikkeen jäseneksi samasta syystä.

Punainen Risti on kuitenkin toiminut pysyvässä ja tiiviissä käytännön yhteistyössä Magen David Adom -yhdistyksen kanssa.

Geneven sopimuksen allekirjoittajamaat eivät olleet uudesta merkistä yksimielisiä. Tunnus hyväksyttiin lopulta äänestyksessä Genevessä kahden kolmanneksen enemmistöllä.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme