Mainos
Mainos

Punaisen Ristin työntekijät pois Somaliasta

Punaisen Ristin kansainvälinen komitea (ICRC) on ilmoittanut vetävänsä loputkin ulkomaiset työntekijänsä pois Somaliasta, koska kymmenen järjestön avustajaa siepattiin eilen. ICRC:n edustaja Michael Kleiner sanoi Genevessä, että Punaisen Ristin humanitaarinen toiminta Somaliassa lakkaa väliaikaisesti.

Avustustyöntekijät siepattiin pienellä lentokentällä maan pääkaupungin Mogadishun pohjoispuolella heti kun heidän lentokoneensa oli laskeutunut sinne. Tuntemattomat aseistautuneet miehet vievät heidät mennessään eikä heistä ole sen jälkeen kuultu mitään. Yksi siepatuista oli Norjan Punaisen Ristin palveluksessa työskentelevä Ola Skuterud. Muut ovat Saksasta, Sveitsistä, Belgiasta, Ranskasta, Keniasta ja Etelä-Afrikasta.

Kleiner ei pystynyt kertomaan, ovatko sieppaajat Pohjois-Mogadishua hallitsevan klaanipäällikkö Mohamed Al Mahdin miehiä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme