Mainos
Mainos

Punaisen Ristin varastoa pommitettiin Kabulissa

Amerikkalaisten taistelukoneiden pudottama pommi osui tänään Kansainvälisen Punaisen Ristin (ICRC) varastoon Afganistanin pääkaupungissa Kabulissa. Silminnäkijöiden mukaan räjähdys ja sitä seurannut tulipalo tuhosivat noin kolmasosan varaston sisällöstä. Pelastustyöntekijät ja Punaisen Ristin henkilökunta onnistuivat pelastamaan loput avustustavaroista.

Punaisen Ristin edustajat ovat vahvistaneet tiedonpommituksesta ja sanoivat yhden paikallisen työntekijän haavoittuneen lievästi.

-Varasto oli selvästi siviilikohde. Lisäksi se oli selvästi merkitty (Punaisen Ristin tunnuksin), Pakistaniin evakuoitu ICRC:n Afganistanin delegaation johtaja Robert Moni sanoi.

Monin mukaan varasto oli täynnä huopia, telttoja ja mahdollisesti myös elintarvikkeita. ICRC on tehnyt pommituksesta virallisen valituksen Yhdysvalloille.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

YK:n avustusjärjestöt pelkäävät suurkatastrofia Afganistanissa, ellei avustusmäärärahoja lisätä nopeasti. Afganistanin ruoka-avusta on saatu kerätyksi vajaa kolmannes tavoitteesta. Myös pakolaisten vastaanottamiseen tarvittavat varat ovat ehtymässä.
(Kymmenen uutiset 16.10.2001)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme