Mainos
Mainos

Puola saa tänään uuden pääministerin

Puolan on tänään määrä saada uusi pääministeri. Puolan parlamenttivaalit voittanut Solidaarisuus-vaaliliitto (AWS) sekä Puolan liberaalinen puolue, Vapauden liitto (UW), pääsivät myöhään eilen yhteisymmärrykseen pääministeriehdokkaastaan.

Puolueet kieltäytyivät paljastamasta ehdokkaan nimeä, mutta neuvotteluista perillä olevat lähteet kertoivat AWS:n Jerzy Buzekin olevan vahvoilla. Pääministeriksi nimitettävällä henkilöllä on neljätoista päivää aikaa muodostaa hallitus. Arvelujen mukaan Puolan uusi hallitus voi kuitenkin syntyä varsin pikaisesti, sillä keskustan ja oikeiston edustajat sopivat eilisissä neuvotteluissa pitkälti myös ministeripaikkojen jaosta.

Presidentti Aleksander Kwasniewski voi kieltäytyä nimittämästä suhteellisen tuntematonta Buzekia, mutta kieltäytyminen ainoastaan lykkäisi uuden hallituksen muodostamista. Perustuslain mukaan parlamentti voi viime kädessä nimittää hallitukselle johtajan.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme