Mainos
Mainos

Puola suostumassa EU:n ja Venäjän yhteistyöneuvotteluihin

Neuvottelut piti käynnistää jo viime marraskuussa. Puola esti neuvottelut yhteistyösopimuksesta, koska Venäjä ei luopunut puolalaiselle lihalle määräämästään tuontikiellosta.

Puola saattaa viimein suostua EU:n ja Venäjän yhteistyöneuvottelujen avaamiseen. EU-komission mukaan Puola on viestittänyt olevansa valmis luopumaan neuvottelujen jarruttamisesta.

Puola on estänyt jo kuukausia neuvottelujen avauksen maan ja Venäjän välisen lihantuontikiistan vuoksi. Puolan mielestä Venäjän asettama lihantuontikielto on täysin poliittinen. Venäjä on perustellut sitä muun muassa lihan alkuperään liittyvillä ongelmilla.

Avaus vaatii kaikkien EU-maiden hyväksynnän.

Neuvottelut piti alun perin käynnistää viime marraskuussa Helsingissä pidetyssä EU:n ja Venäjän huippukokouksessa. Jos Puola taipuu kiistassa, voitaisiin neuvottelut käynnistää Venäjän ja EU:n seuraavassa huippukokouksessa toukokuussa.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme