Mainos
Mainos

Puolalainen EU-parlamentaarikko perusteli palkkaeroja: "Naisten kuuluu tienata vähemmän, koska he ovat pienempiä ja tyhmempiä"

Euroopan parlamentin puolalainen jäsen Janusz Korwin-Mikken puheenvuoro parlamentin istunnossa on herättänyt pienimuotoisen kohun.

Puolan konservatiiveihin kuuluva Janusz Korwin-Mikke totesi parlamentin istunnon keskustelussa, joka koski naisten ja miesten välisiä palkkaeroja, että naisten kuuluukin tienata vähemmän, koska naiset ovat heikompia ja vähemmän älykkäitä.

– He ovat heikompia, pienempiä ja vähemmän älykkäitä. Heidän täytyy tienata vähemmän. Se on selvä.

74-vuotiaan parlamentaarikon puheenvuoro herätti kohahduksen istuntosalissa.

Espanjan parlamentaarikko Iratxe Garcia-Perez nousi ylös pitämään vastapuheenvuoronsa silminnähden vihaisena.

– Sinun mielipiteesi perusteella, minulla ei pitäisi olla oikeutta olla täällä parlamentin jäsenenä. Minä tiedän, että se satuttaa sinua ja kaltaisiasi, että tänä päivänä naiset voivat istua parlamenteissa edustamassa kansaa samanlaisilla oikeuksilla kuin sinulla on. Olen täällä puolustamassa kaikkia eurooppalaisia naisia sinun kaltaisiltasi miehiltä.

Katso Korwin-Mikken perustelut artikkelin yläpuolelta olevalta videolta. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme