Mainos
Mainos

Puolan ex-presidentille syyte sotatilasta

Wojciech Jaruzelski voi saada jopa kymmenen vuotta vankeutta, jos hänet todetaan syylliseksi osallisuudesta Solidaarisuus-liikkeen tukahduttamisyrityksiin.

Puolan entinen presidentti Wojciech Jaruzelski on saanut syytteen "kommunistisista rikoksista". Jaruzelskia syytetään osallisuudesta Solidaarisuus-liikkeen tukahduttamisyrityksiin, kun hän julisti sotatilan vuonna 1981.

Kenraali Jaruzelski, 83, voi saada enimmillään kymmenen vuoden vankeusrangaistuksen, jos hänet todetaan syylliseksi. Sotatilan nimissä pidätettiin kymmeniätuhansia ihmisiä. Lisäksi kymmeniä ihmisiä kuoli yhteenotoissa.

Jaruzelski on puolustautunut vakuuttamalla, että hän pyrki vain estämään verenvuodatuksen ja neuvostojoukkojen tunkeutumisen maahan.

Lech Walesan johtama Solidaarisuus-ammattiliitto painosti lakkojen avulla hallitusta poliittisiin ja taloudellisiin uudistuksiin 1980-luvulla. Sotilashallitus kielsi Solidaarisuuden toiminnan vuonna 1982.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme