Mainos
Mainos

Puolan ex-ulkoministeri söi sanansa Ukrainan jakamisesta

Puolan parlamentin puhemies ja entinen ulkoministeri Radoslaw Sikorski joutui tiistaina perumaan hätkähdyttäviä puheitaan Ukrainan jakamisesta. Hän oli kertonut Politico-verkkosivustolle, että Venäjä oli tarjonnut Puolalle Ukrainan jakamista.

Sikorskin mukaan Venäjän presidentti Vladimir Putin ehdotti asiaa vuonna 2008, kun Puolan silloinen pääministeri Donald Tusk vieraili Moskovassa.

– Hän halusi, että ottaisimme molemmat osaa Ukrainan jakamiseen. Tämä oli ensimmäisiä asioita, mitä Putin sanoi pääministeri Tuskille, kun vierailimme Moskovassa, Sikorski sanoi lehden mukaan sunnuntaina tehdyssä haastattelussa.  

Myöhemmin Sikorski veti sanojaan takaisin.

– Lausuntoani ylitulkittiin ja muistini petti, koska tarkastuksen jälkeen selvisi, että tällaista Tuskin ja Putinin tapaamista Moskovassa ei tapahtunutkaan, Sikorski kertoi tiedotustilaisuudessa.

Politicon haastattelussa Sikorski kertoi Putinin kutsuneen Ukrainaa keinotekoiseksi maaksi, jonka Venäjä ja Puola voisivat jakaa keskenään niin, että Puola saisi Lvivin alueen Länsi-Ukrainassa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme