Mainos
Mainos

Puolan pitää maksaa korvauksia abortin kieltämisestä

Lääkärit varoittivat puolalaisnaisen menettävän näkönsä, jos tämä synnyttäisi. Tästä huolimatta naisen ei annettu tehdä aborttia.

Puola joutuu maksamaan korvauksia naiselle, joka lähes sokeutui koska hänelle ei myönnetty aborttia. Euroopan ihmisoikeustuomioistuin ilmoitti tänään vahvistaneensa päätöksen.

Puolan valtio vaati viime maaliskuussa muutosta oikeuden määräykseen, jonka mukaan naiselle pitää maksaa 39 000 euroa. Tuomioistuin torjui valituksen.

Kun nainen tuli raskaaksi vuonna 2000, lääkärit varoittivat hänen menettävän näkönsä synnytyksessä. Aborttia ei hyväksytty, ja hän synnytti kolmannen lapsensa.

Pääministeri Jaroslaw Kaczynskin hallitus kannattaa täydellistä aborttikieltoa. Maan aborttilaki on jo nyt EU:n tiukimpia. Raskauden keskeyttäminen sallitaan vain raiskaustapauksissa sekä silloin, kun raskaana olevan naisen henki on vaarassa.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme