Mainos
Mainos

Puolan, Ranskan ja Saksan johtajat koolle Puolaan

Puolan presidentti Aleksander Kwasniewski isännöi tänään tapaamista Saksan liittokanslerin Gerhard Schröderin ja Ranskan presidentin Jacques Chiracin kanssa. Maiden suhteet ovat olleet koetuksella Irakin kriisiä koskevien erimielisyyksien takia.

Kwasniewski lupasi tapaamisen alla, että myös Saksa ja Ranska ovat tärkeitä kumppaneita Irakin jälleenrakentamisessa. Puola haluaisi Irakin vakautta valvoville joukoille myös YK:n valtuutuksen, Kwasniewski sanoi.

Irakin sotaa tukenut Puola on noussut Yhdysvaltain merkittäväksi liittolaiseksi. Puolan on muun muassa määrä ottaa komentoonsa yksi valvonta-alue Irakissa. Ranska ja Saksa puolestaan arvostelivat äänekkäästi niin Irakin sotaa kuin niitä EU-maita ja unionin jäsenyyttä hakeneita maita, jotka tukivat avoimesti amerikkalaisia.

Kwasniewski, Chirac ja Schröder tapaavat vuonna 1991 perustetun, Weimarin kolmioksi kutsutun yhteistyöfoorumin puitteissa.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme