Mainos
Mainos

Puolassa kohistaan natsi-Saksan aikaisesta aarrejunasta – löytyikö juna vuosien jälkeen?

Puolassa maan lounaisosassa sijaitseva lakiyritys kertoo saaneensa yhteydenoton kahdelta mieheltä, jotka väittävät löytäneensä natsi-Saksan aikaisen junan, jonka huhutaan olevan täynnä aarteita.

Viranomaiset yrittävät yhä tarkastaa väitteen todenperäisyyttä. Puolalaisen Walbrzychin kaupunginvaltuusto kertoo miesten pyytävän 10 prosentin osuutta junan aarteiden arvosta.

Paikallisten tarinoiden mukaan natsien juna katosi vuonna 1944, kun se meni tunneliin lähellä Ksiazin linnaa Walbrzychissä. On myös arveltu, että juna katosi maanalaisten tunnelien verkostoon.

Tarinoiden ja huhujen mukaan natsit rakensivat Ala-Sleesian vuoristoalueelle salaisia tunneleita sodan aikana.

Virallistenkin asiakirjojen mukaan juna lähti todella Walbrzychistä vuonna 1944 eikä koskaan saapunut määränpäähänsä, mutta mahdollisesta aarrelastista ei ole virallisia tietoja.

Walbrzych oli toisen maailmansodan aikaan osa Saksaa ja sen nimenä oli tuolloin Waldenburg. Neuvostoliiton puna-armeija miehitti alueen 8.5.1945.


Oikaisu klo 11:30: Juna katosi vuonna 1944, ei 1945, kuten oli kirjoitettu.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme