Mainos
Mainos

Puolet Prestigen vuotokohdista tukittu

Ranskalainen minisukellusvene on onnistunut tukkimaan noin puolet meren pohjassa makaavan öljytankkeri Prestigen vuodoista. Asiasta kertoi Espanjan varapääministeri Mariano Rajoy.

Rajoyn mukaan alus sukeltaa Prestigen hylylle tänään vielä toisen kerran. Rajoy ei sanonut, kuinka paljon vuotokohtia aluksessa vielä on tukkimatta tai kuinka paljon sieltä vuotaa öljyä.

Prestigen lastista noin 50000 tonnia on edelleen hylyssä. Yli 3,5 kilometrin syvyydessä makaavasta Prestigestä on tähän saakka arvioitu vuotavan noin 80 tonnia öljyä päivässä. Tutkijoiden mukaan vuotojen paikkaaminen ei riitä, vaan öljy on saatava pois laivasta.

Asiaa tutkimaan on asetettu komissio, jonka on määrä esittää työnsä tulokset Espanjan hallitukselle helmikuun puolivälissä.

Prestige upposi marraskuun puolivälissä noin 270 kilometrin päähän Espanjan rannikosta aiheuttaen maan historian pahimman ympäristötuhon. Romutankkerin lastina oli liki 80000 tonnia raskasta polttoöljyä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme