Mainos
Mainos

Puoliksi aasi, puoliksi seepra – Ippo on Italian uusi supertähti

Suuret korvat pilkottavat pilttuun reunan yli, kun viisi kuukautta vanha aasin ja seepran risteytys Ippo yrittää kurkistella ihailijoitaan. Kun pilttuun ovi avataan valokuvia varten, yrittää leikkisä Ippo karata vierailijoiden ohi ulkoilmaan.

 -Kun Ippo syntyi se muistutti luonteeltaan enemmän aasia. Viime aikoina se on kuitenkin alkanut muistuttaa enemmän seepraa. Viime viikolla se puraisi minua käteen suorassa TV-lähetyksessä!, kertoo Serena Aglietti. Hänen isänsä Massimo Aglietti omistaa firenzeläisen eläintilan, jolla Ippo syntyi.

 Ipon syntymä ei ollut suunniteltu. Eläintilan kaksi harvinaisrotuista aasia oli laitettu samaan aitaukseen lisääntymistarkoituksessa, mutta aasiorin harmiksi Giada-tamman viehätysvoima puri myös viereisessä aitauksessa olevaan Martin-seepraan. Eräänä päivänä seepra päättikin hypätä aidan yli.

-Eläinlääkäri vakuutti, ettei tapauksella voisi olla mitään seurauksia. En ollut itse paikalla kun Ippo syntyi, mutta isäni soitti minulle ja sanoi että varsalla on raidalliset jalat. Luulin että hän pilaili joten hän lähetti valokuvan, Aglietti muistelee.

Vierailijoita riittää

Iposta on muutamassa kuukaudessa tullut Italiassa varsinainen supertähti ja eläintilan vetonaula, jota katsomaan saapuu bussilasteittain koululaisia. Myös toimittajat ympäri maailman ovat saapuneet Firenzeen kertomaan aasin ja seepran rakkaustarinasta.

Ippo-pehmolelut ovat suunnitteilla, T-paidat ja hatut jo myynnissä. Ipolle on myös avattu omat Facebook-sivut. Disneykin on löytänyt tiensä Firenzeen ja kuvannut Ippoa, mahdollisesti piirrettyä varten.

Aasin ja seepran risteytyksiä eli sebroideja on tällä hetkellä olemassa vain muutama koko maailmassa. Tiedemaailmassa Ipon kasvua seurataankin tarkkaan.

-Yliopiston tutkijat tulivat tekemään geenitestin. Ippo on hyvin todennäköisesti steriili, mutta varmaa se ei vielä ole, Aglietti sanoo.

Jokin aika sitten Ippo laitettiin laihdutuskuurille, jotta sen sirot seepranjalat kestäisivät tanakan aasinvartalon painon. Koska Ippo juo vielä maitoa, joutui Giada-emä laihdutuskuurille sen sijaan.

Agliettin mukaan Ippo ei ole julkisuudesta moksiskaan, päinvastoin.

-Kerran Ippo kävi Roomassa, sillä se haluttiin suoraan TV-lähetykseen. Se meni kuljetusautoon tyytyväisenä ennen äitiään ja oli TV-studioilla kuin kotonaan, Aglietti kertoo.

Maailmankiertueelle Ippo ei aio kuitenkaan lähteä. Se saa viettää elämänsä kotitallissaan, jonne uteliaat voivat mennä halutessaan sitä katsomaan.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme