Mainos
Mainos

Puoliso ei halua hautapaikkaa Tanskan kuningattaren vierestä – prinssi Henrik tyytymätön asemaansa

Tanskan kuningatar Margareetaa, 77, ja tämän puolisoa prinssi Henrikiä, 83, ei haudata vierekkäin, kertoo Tanskan hovi. Perinteisesti hallitsijaparit Tanskassa on haudattu samaan paikkaan.

– Kuningashuone on tänään ilmoittanut, että prinssi Henrik ei halua tulla haudatuksi Roskilden tuomiokirkkoon, hovi toteaa tiedotteessaan torstaina.

BT-lehden mukaan syynä tähän on prinssin tyytymättömyys rooliinsa kuningasperheessä.

– Ei ole mikään salaisuus, että prinssi on ollut tyytymätön rooliinsa ja titteliinsä tanskalaisessa monarkiassa, hovin viestintäpäällikkö Lene Belleby kommentoi lehdessä.

– Prinssille päätös siitä, että häntä ei haudata kuningattaren rinnalle, on luonnollista seurausta siitä, että häntä ei kohdella tasavertaisena puolisonsa kanssa.

Hovin mukaan kuningatar on ollut pitkään tietoinen puolisonsa hautapaikkaa koskevasta toiveesta ja ymmärtää päätöksen.

Prinssi on kotoisin Ranskasta. Ennen naimisiinmenoaan 1967 diplomaatti ja polyglotti oli nimeltään Henri Laborde de Monpezat. Vihkimisen jälkeen hänen nimensä tanskannettiin Henrikiksi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme