Mainos
Mainos

Puoluejohtaja ehdotti ydinasekeskustelua Japanissa

Japanin perustuslaki ei salli ydinaseita. Lain kyseenalaistaminen on merkinnyt aiemmin ankaran arvostelun kohteeksi joutumista.

Japanin hallitseva puolue on valmis keskustelemaan parlamentissa jopa tarpeesta kehittää ydinase. Väläytyksen teki liberaalidemokraattien johtajistoon kuuluva Shoichi Nakagawa tänään.

- On olemassa väite, että ydinaseet ovat yksi vaihtoehto. Haluan korostaa, etten itse sano sitä ja että Japani pitää kiinni ydinaseettomuuden periaatteista, mutta meillä pitää olla avointa keskustelua, Nakagawa sanoi televisio-ohjelmassa.

Hän muistutti myös siitä, ettei Japanin perustuslaki salli ydinaseita. Lain kyseenalaistaminen on merkinnyt aiemmin ankaran arvostelun kohteeksi joutumista.

Liberaalidemokraattien hallituskumppani Uusi Komeito -puolue kiirehti torjumaan Nakagawan ehdotuksen. Puolueen mukaan ydinasekeskustelu herättäisi turhaa huolta ulkomailla.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme