Mainos
Mainos

Puolustusministeri Cohen tiukkana Irakin suhteen

Yhdysvaltain puolustusministerin William Cohenin mukaan Yhdysvallat on valmis sotilaallisiin toimiin, mikäli Irak vahingoittaa YK:n alaisuudessa toimivia U-2 -tiedustelukoneita.

Puolustusministeri korosti kuitenkin sitä, ettei Irakin kriisin sovittelulle diplomaattisin keinoin ole asetettu minkäänlaista takarajaa.
- Pommittaminen tai muut sotilaalliset toimenpiteet ovat mahdollisia, mutta eivät väistämättömiä. Me haluamme nyt korostaa sitä, että odotamme jonkinlaisia myönnytyksiä kriisin ratkaisemiseksi, Cohen sanoi.

Cohenin mukaan tiedustelukoneiden on erittäin tärkeää jatkaa lentoja. Cohen perusteli tätä sillä, ettei Irakissa ole enää YK:n asetarkastajia. Tiedustelulentoja on määrä jatkaa sunnuntaina. Irak on uhannut ampua koneet alas.

Asetarkastuskeskuksen suomalaisjohtaja ei usko Irakin joukkotuhoarsenaaliin

YK:n asetarkastuskeskuksen suomalainen apulaisjohtaja Bagdadissa arvioi MTV3:n Huomenta Suomelle, että Irak ei valmista tai varastoi valmiita joukkotuhoaseita. Hänen mukaansa Yhdysvalloissa on esitetty liioiteltuja käsityksiä Irakin asearsenaalista.
(STT-Reuters-AFP-MTV3)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme