Mainos
Mainos

Puolustusministeri Niinistö ilmatilaloukkauksista: Harvemmin lentäjiä on Suomeen kuulusteltaviksi saatu

Puolustusministeri Jussi Niinistön mukaan viime loppuviikon epäillyistä ilmatilanloukkauksista saadaan tarkempaa tietoa pain viikon kuluttua, kun tekninen tutkinta valmistuu.

Huomenta Suomessa vierailleen Jussi Niinistön mukaan Suomi toimi ilmatilaloukkauksissa johdonmukaisesti.

– On tärkeää, että itsenäinen ja suvereeni valtio osoittaa, että omaa suvereniteettia valvotaan maalla, merellä ja ilmassa.

Niinistön mukaan on totta, että Suomenlahdella on ollut epätavallisen vilkasta sotilaslentotoimintaa. Sokerina pohjalla kaksi epäiltyä ilmatilaloukkausta.

– Mitään varmaa tietoa ei ole, miksi lentotoimintaa tai ilmatilaloukkauksia on ollut. Harvemmin venäläisiä tai muunkaan maalaisia lentäjiä on Suomeen kuulusteltavaksi saatu, Niinistö sanoo.

Suomalaiset lentäjät ottivat kuvia ilmatilaa loukanneista venäläiskoneista. Niinistön mukaan kohtaamiset venäläiskoneiden kanssa ovat olleet lyhyitä, ilmatilanloukkaukset vieläkin lyhyempiä.

– Suomen viestiä joko kuultu tai ei, mutta poistuttu on. Aina ei tietysti ole varmaa onko radioteitse lähetetty viesti saavuttanut lentäjän, puolustusministeri sanoo.

Niinistön mukaan Suomen täytyy pitää yllä kahdenvälistä dialogia Venäjän kanssa. Presidentti Sauli Niinistön tapaan.

Puolustusministeri myöntää, että Venäjän retoriikka on huolestuttavasti koventunut jopa kylmän sodan ajoista.

Kumpi tahansa

Niinistön mukaan Suomen kannalta ei ole väliä, kumpi valitaan Yhdysvatojen presidentiksi, Hillary Clinton vai Donald Trump.

– Aivan sama, kumpi on presidentti, Suomen on tultava toimeen Yhdysvaltojen kanssa joka tapauksessa.

Niinistö sanoo, ettei hänellä ole vaaleissa äänioikeutta, eikä näin ollen mielipidettä siitä, kumpi voittaa. Trumpista hänellä sentään oli jotan sanottavaa.

– Reki varsan kolaa. Kyllä valta muuttaisi Trumpin käytöstä, Niinistö toteaa.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme