Mainos
Mainos

Puolustusministeri: Ruotsi ei tee Nato-selvitystä – Nato-päätös vaikuttaisi naapuriinkin

Ruotsin hallitus ei aio seurata Suomen esimerkkiä ja tehdä omaa selvitystä mahdollisen Nato-jäsenyyden vaikutuksista. Näin sanoo Ruotsin puolustusministeri Peter Hultqvist.

Peter Hultqvistin mukaan syynä on se, että Ruotsi ei halua luoda tilannetta, jossa voitaisiin spekuloida maan turvallisuuspoliittisen linjan muutoksella. 

Ruotsissa on työn alla selvitys, jossa analysoidaan maan puolustus- ja turvallisuuspoliittista yhteistyötä. Hallitus on ohjeistanut, että sotilaallista liittoumattomuutta ei tässä yhteydessä arvioida.  

Hultqvist toteaa, että Suomen tai Ruotsin Nato-jäsenyys olisi kansallinen päätös, mutta vaikuttaisi samalla myös toiseen maista. Hänen mukaansa vuoropuhelu maiden välillä on tärkeää. 

Hultqvist korostaa, että Nato-jäsenyys ei kuitenkaan ole missään määrin Ruotsin punavihreän hallituksen agendalla. Hänen mukaansa Suomen ja Ruotsin välisissä keskusteluissa on lähdetty siitä, että yhteistyötä tehdään sotilaallisen liittoutumattomuuden pohjalta. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme