Mainos
Mainos

Pushkinin syntymästä 200 vuotta

Poliittiset johtajat, kirkon päämiehet ja tuhannet tavalliset kansalaiset eri puolilla Venäjää ovat juhlistaneet tänään maan kansalliskirjailijan Aleksander Pushkinin syntymän 200-vuotispäivää.

Pushkinin kunniaksi pidetyssä tilaisuudessa Kremlissä Venäjän presidentti Boris Jeltsin lausui ylistäviä sanoja runoilijasta ja jakoi kunniamerkkejä ansioituneille kulttuurin edistäjille. -Meille Pushkin on Venäjä, sen kieli, sen kulttuuri, sanoi Venäjän pääministeri Sergei Stepashin.

Venäjällä on viime viikkona vallinnut Pushkin-innostus. Pushkinin tuotantoa on luettu televisiossa, radiossa ja lukuisissa tilaisuuksissa, Pushkinin kuvaa on painettu julisteisiin, tulitikkurasioihin ja luottokortteihin.

Runoilija syntyi toukokuun 27. päivä vuonna 1799, mutta uuden kalenterin mukaan hän syntyi kesäkuun 6. Kirjailija kuoli vain 37-vuotiaana kaksintaistelussa vuonna 1837 puolustaessaan vaimonsa kunniaa.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme